House extension, West Linton

Contemporary House Extension, West Linton

The extension was granted planning permission in a conservation village in the Scottish Borders having gained the support of the local planners.
This was designed with the concept that a new addition in a Conservation Area should not simply try to blend in, but should add architectural interest to the area. It has created a lot of debate but has on the whole been positively received.
The wedge shape of the extension prevents overshadowing of the neighbouring garden. The long horizontal window is the splashback to the kitchen worktop which also acts as a light shelf, reflecting light into the room.
A steel frame construction and innovative use of modern building materials allowed for an external wall thickness of 150mm which in turn allowed for an increased interior floor area on a very tight site.
Insulation levels were far in excess of the current building regulation requirements.


http://loft-conversions-edinburgh.com/
http://houseextensionsedinburgh.com/

« Portfolio Index

Gallery

[Click thumbnail for larger image]

 

Other Projects

Copyright 2010 ©
Jefcoate Anderson Architects Ltd, 39 Warrender Park Road, Edinburgh, EH9 1EU

Portfolio Management System by Dave Heslop Digital Strategy